top of page

Tiden flyver... vi skal vist snart afsted igen :)

Hej igen derude... Ved godt det er længe siden, men nu er vi jo tilbage i dk og så flyver tiden afsted igen. Ikke ligesom på kanalerne, der var der god tid til at overveje situationen :)

Nå men i skal jo ikke snydes for den sidste del af vores sejlads gennem tyskland, så den kommer her.

Tidligt op og så fuld fart på.

Vi er kommet til Hitdorf... en by i tyskland lidt nord for Köln. Vi måtte afsted, endnu en dag på Rhinen truede. Dog var erfaringen fra dagen før en god ballast. Vi susede igen ned af floden med godt 20 km/t, hvilket i flodsammenhæng føltes hurtigt. Vores tidligere maks hastighed lå på de ca. 12 km/t. Rhinen er faktisk utrolig smuk, det kræver dog at man kan nå at følge med. Det kan være svært med al trafikken og de spændende vigeregler de har, men når man først har lært det så er det slet ikke så farligt.

Bro før Düsseldorf

"Indkørslen" til Düsseldorf

Samtidig med de smukke byer langs floden bære den tydeligt præg af kommerciel brug. De fleste steder er der industri og tilhørende havne, hvilke ikke altid er så smukke. Men det er jo derfor vi kan sejle gennem Europa, netop pga af transporten af varer op og ned af floder og kanaler.

Atomkraftværk ved Rhinen

Containerkraner

Vi nåede Duisburg ca. midt på dagen og det gav os mulighed for at komme et godt stykke op ad den næste kanal... Mittellandskanal.

Den længste og mest lige kanal vi har oplevet på vores tur... Det føltes som at køre på almindelig motorvej med 10 km/t... Meget langsommeligt og, må jeg indrømme, til tider lidt kedeligt.

Mittellandskanal på film

Selvom Mittellandskanal er meget ensformig og lige ud, går den gennem rigtig mange smukke byer som vi slet ikke kendte til inden vi kom forbi. Vi landede blandt andet Münster. En gammel handelsby med en bevaret bykerne og rigtig mange cykelister.

Münster midtby

Kirken i Münster

Vi er nu midt i oktober og det er ved at blive koldt. Så koldt at der er rim på båden en tidlig morgen og så koldt at al vores tøj er i brug. Vi havde jo forventet at komme hjem midt i september senest...

Rim en tidlig morgen på Elbe-Seiten kanal

Det sidste stræk bliver kortere og kortere, men vi glæder os til at blive færdig med sluserne og komme ud på åbent hav. Der er dog lige en enkelt nedstigning vi ser særligt frem til, nemlig Scharnebeck Hebeverk ved Lüneburg. En nedtur på 38 m... i elevator, med både, vand og det hele.

Indsejling til Hebewerk

Nedtur med det hele

Efter turen i Scharnebeck Hebewerk nåede vi Lüneburg og en sikker havn. Her talte vi med et par som mente at den næste kanal kunne gennemsejles på en dags tid, ca. 8 timer. Så det var tidligt op og afsted. Af alle de kanaler vi har sejlet på i Tyskland var denne helt klart den smukkeste. Lige med undtagelse af temperaturen mindede den meget om de små Franske kanaler, her var dog nærmest ingen trafik pga. af det sene tisdpunkt på året.

Elbe-Lübeck kanal i regnvejr

Turen på Elbe-Lübeck kanal gik stille og roligt selvom der ikke var meget dybde. Vi kom igennem den sidste sluse og sejlede meget stille gennem Lübeck midtby. Her var så lidt vand og så mange træer at vi ikke turde tage billeder, men holdt tungen lige i munden for at komme igennem.

Sidste sluse i år...

Efter en overnatning i Lübeck gik turen ud i det åbne mod Travemünde og havnen hvor vores master gerne skulle ligge sikkert og godt.

Her blev vi glade for det tyske "ordnung muss sein" de havde fuldstændig styr på master bomme og det hele. Vi fik hurtigt monteret stag, fald osv. på masterne og var klar til montage af dem begge. Fredag kl. 12.30 mødte 4 unge mænd op, 2 riggere og 2 lærlinge og 2 timer senere stod begge master fast monteret på Hagrid. Vi var færdige med kanalsejlads for denne gang. Lidt vemodigt men også en lettelse da vi ikke længere skulle tænke på dybgang, men mere på vind og bølger.

Proffer igang med montage

Turen herfra bev ikke så let som vi forventede da Lübecker bugt er voldsom efter en uge med østenvind, men båden klarede turen over al forventning og det var rart at komme ud på vandet igen. Vi måtte snuppe en enkelt overnatning på Fermarn inden vi d. 14. oktober kunne sejle ind i Danmark :)

Dejligt at være hjemme.

Gennem Fermarnsund

På åbent hav... koldt i oktober.

Nu er vi endelig hjemme med alt hvad det indebærer, men det skriver jeg om senere, der er mange overvejelser vi skal igennem og der sker meget i vores liv lige i tiden. Men forhåbentlig kommer vi i gang med mere sejlads inden længe. En ting er i hvert fald sikkert, vi er slet ikke færdige med at sejle, bo og nyde havet, og det bliver vi nok aldrig.

God vind derude

Kh livssejlerne

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page