top of page

Endelig i gang

Så kom vi afsted, herned og er godt i gang med at gøre båden klar... Men der er jo altid lidt overraskelser. Nu har jeg fundet ud af hvorfor langturssejlere lave lange, men få rejsebreve, der er simpelthen ikke tid til at siddeforan skærmen :)

Vi tog afsted fra Danmark for 1½ uge siden i en rigtig godt pakket bil. Støddæmperne var presset så meget at den flere gange gik i bund, ikke en god lyd inde i bilen, og sikkert heller ikke godt for den. Men den, og vi overlevede turen herned.

Afstanden fra vejen til skærmkanten... lige lidt nok vil de fleste nok mene. Især når man ser på afstanden når bilen ikke er pakket.

1. stop blev i Euskirchen, en lille by lige syd for Köln. En af mine kammerater bor der så da vi ankom, kl. 4.00 blev vi modtaget med en seng til hver :) ren luksus. Vi blev der kun indtil dagen efter, men heldigvis kommer vi forbi med båden på vej hjem, så der bliver tid til at samle op på de sidste 20 års oplevelser mellem mig og Bastian.

Efter en lang tur endte vi i Port Napoleon kl. 1½ natten til fredag d. 26. juni. Dejligt bare at kunne kravle op i ens egen køje og få lidt søvn.

Jeg er jo optimist, så derfor havde jeg booket tid til kran, så båden kunne komme i vandet mandag d. 29. juni. Sådan gik det bare ikke. Vi var næsten klar, men havde lidt problemer med at få propellen ordentligt på, derfor spurgte jeg en af de lokale bådmekanikere om han ville kigge på det... Det har indtil nu kostet os omkring kr. 4.000,- og en ekstra uge på land. Men nu har vi også skiftet det meste af sliddelene omkring propel, aksel, udstødning osv, osv. For den hurtige gennem gang tjek dette link:

Inden vi fik besøg af mekanikeren, troede bare vi kunne spartle ud omkring den gamle bøsning og bundmale, men det kunne vi ikke...

Blandeplads under båden, der er styr på komponenterne når Leif Rasmussen har målt af :)

Cyklen bliver flittigt brugt, det er meget nemmere og køligere end bilen.

Når man går i gang med at ordne båd er det største problem faktisk at man er i gang over alt. Slanger og kabler løber jo rundt i alle kroge, så det hele skal lukkes op og kontrolleres. Det virker meget uoverskueligt, men i sidste ende, altså når der er rydet op og gjort rent, er det dejligt nemt.

Åbent for de fleste skabe og kistebænke og værksted over det hele.

Astrid er i gang med instrumenter.

Jeg prøver at få overblik over motorrummet... spændende.

Ind i mellem manglede vi selvfølgelig nogle dele, men her i Frankrig kan man da bare gå på marked. En butik med alt til vand. Lige fra dykkerudstyr, redningsveste, motorer, stag, riste, bøjninger og alt muligt andet demonteret fra gamle både. Vi fandt noget af det vi skulle bruge, plus andet som vi ikke vidste vi manglede, men det går nok. Alt bygges ind i båden, så ikke mere skrammel til gemmeren.

De havde dog ikke alt i butikken, så jeg måtte bestille fra Tyskland, og få leveret med ekspres. Prisen var ca. det halve af hvad vores mekaniker-ven havde foreslået, så det var ok. Stumperne var her dagen efter før kl. 12.00 så det kunne ikke være bedre.

Nye dele til skruen, monteret og færdiggjort, meget pænt, hvis jeg selv skal sige det. Men nu må vi se om det holder :)

Heldigvis har det hele ikke kun været arbejde. Vi vågner kl. ca. 7.30, står op og spiser morgenmad og nyder kaffen. Og så er det igang... selvfølgelig når varmen kommer, ligesom vi plejer når vi er på tur.

Vi er ikke de eneste der nyder ferien, dog er varmen hård ved hende.

Så ind i mellem deler vi en lille is med hende... :)

Tak for lån af hatten Nete :) Den er rigtig god mod solen.

Tror det var det meste for nu, Jeg håber på at jeg i de næste dage for tid til at skrive lidt mere, men det er mange ting vi skal nå inden mandag hvor båden skal i vandet. Og i øvrigt kommer Torleif, Lene, Nete, Gustav og Kirstine på tirsdag, så vi skal helst have båden rimelig opryddelig, ellers bliver det meget trangt. Samtidig skal vi også lige pakke masten ned og gøre klar til transport på mandag og tirsdag, så der bliver nok at se til.

Til sidst lige lidt aftenstemning, med selskab... Der er omkring 1.000.000.000 myg hernede så de lokale bor indendøre efter kl. 17.00, men det kan vi jo ikke, så vi har myggenet på.

Det bedste hilsner Livssejlerne :)

Featured Posts
Recent Posts
Archive
Search By Tags
Follow Us
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page